DIY: Cvjetne cipelice

Sviđaju mi se cipele sa cvjetnim printom, kao na primjer ove  ili ove Martensice, ali nekako si mislim da se ne isplati kupovati ih (iako ih ove godine ima i u jeftinim varijantama). Zato sam se odlučila preurediti jedne stare, decoupage tehnikom. Malo sam proguglala može li se to uopće (najljepše koje sam pronašla su ove koje je napravila dizajnerica Ana Lindstrom, na njenom blogu je i tutorijal) i krenula.


Uzela sam cipele od eko kože (koje su se lagano već počele raspadati), kupljene u H&Mu prije nekoliko godina na dječjem odjelu (nosim broj 37 ali ima i većih).
Najprije sam dio od kože prefarbala bijelom akrilnom bojom a platneni obrub rozom.
Zatim sam počela nanositi motiv pomoću decoupage ljepila. Koristila sam print na rižinom papiru. Za obje cipele mi je bio dovoljan jedan list papira ali to ovisi o motivu.
Ostavila sam da se ljepilo osuši a zatim nanjela mat zaštitni sloj.



Još sam dodala mašnice u boji obruba i to je to. Mislim da nisu loše ispale. Nisam sigurna da li će se uzorak oštetiti nošenjem ali ionako ih mislim obuti samo nekoliko puta (i to uz traperice, ove bijele čarape sam obukla samo za slikanje:))
I na kraju, samo da se požalim: ponekad me Blogger dovede na rub živaca! Pisanje ovog posta trajalo je nevjerojatno dugo jer nisam mogla normalno složiti tekst - stalno su se odnekud pojavljivali nepotrebni razmaci (jednog se ni uz najbolju volju nisam uspjela riješiti), slike su odlazile na kriva mjesta i slično. Čak sam počela kopati po HTMLu (nemam pojma o tome) ali nije mi puno pomoglo. Osim toga, iz reading liste mi u zadnje vrijeme nestaju blogovi koje pratim:(
Ima li netko slična iskustva?

20 comments:

  1. preslatke su u ovoj cvjetnoj izvedbi:))......ja sam isto decoupagirala cipele ali to zaista nije trajno rješenje jer se koža (ili skaj)) gibaju.....ali je zaista zgodan brzi makeover za poneku prigodu:))...

    ReplyDelete
  2. Odlična preobrazba!!!i ja sam razmišljala decoupagirati jedne, ali ako sam se pitala kolika je trajnost.Kako Mare kaže da to nije trajno , naći ću neke , pa da se bar kao ti malo ponovim:)):))Hvala na ideji:))

    ReplyDelete
  3. Preslatke su.Ja bih ih prelakirala,verujem da bi malo duze trajale.
    A da,meni stalno nestaju i vracaju se blogovi koje pratim,ne brini za to.

    ReplyDelete
  4. jao odlične su prekrasno si ih preuredila

    ReplyDelete
  5. i mene blogger srdi, ali kad krene nizbrdo, idem sve ispočetka... cipelice su dobro ispale. ja danas imam na sebi one cvjetne, ali imam upravo bijele najlonke, hahaha

    ReplyDelete
  6. Super su :) ja bi nešto slično sa starim čizmama napravila.čak mislim da imam neke marte na tavanu

    ReplyDelete
  7. super su ispale, jako mi se sviđa...

    ReplyDelete
  8. supač su balerinke, taman sada proljetni hit, rožice, joj taj blogger zna poliditi, ja isto krenem ispočetka, a i dalje muku mučim s komentarima, pogotovo kad ne izbacuje prozor za komentare, pa moram refreshat stranicu više puta, uffff!!!

    ReplyDelete
  9. Balerinke su ispale za 5+ cjeloljetnjih šetnji. Imam ponekad čudne razgovore s blogerom ali nisam primijetila da mi elementi nestaju....

    ReplyDelete
  10. Super su ispale. Bravo!

    ReplyDelete
  11. super su ispale, ja se mislim pokušat nešto slično, al se još se usudim

    ReplyDelete
  12. preslatke su cipelice! svaka čast!

    ReplyDelete
  13. prelijep cipelice, svaka cast :D

    ReplyDelete
  14. Premedeno! Nisam se nikad bacila u ovakav makeover, jer mi se čini da bi se od hodanja to brzo uništilo... Ali, vrijedi probati, zbilja su krasne!

    Pozdrav

    ReplyDelete
  15. Mene ne ljuti,a cipelice su preslatke i super su ispale!

    ReplyDelete
  16. Predobro, rekla moja kćer uz pitanje u zraku: a kad ću to ja napraviti. :)))Ozbiljno, stvarno dobra ideja za cipelice koje su bile na "odlasku".

    ReplyDelete
  17. Odlično su ispale, baš su slatke! Ne bi mi nikad palo na pamet ovako nešto napraviti, a super je za baletanke koje su već iznošene i trebaju make over :)

    A što se tiče Bloggera, mene zeza uvijek, nekad mi otvori sve blogove koje čitam, a nekad samo trećinu pa šizim.. onda čitam sve u zaostatku od par dana :( I ovaj novi dizajn nadzorne ploče mi se nikako ne sviđa..

    ReplyDelete
  18. Prelepo su ispale baletankice. I ja planiram to da uradim na mojim ali nikako da resim i nadjem vremena. Divne su, svaka cast!

    ReplyDelete