Tko donosi poklone?

Tko zapravo donosi poklone, Sveti Nikola, mali Isusek ili Djed Mraz? Što se mene tiče, mogu i sva trojca, baš kao i u mojem djetinjstvu: najprije bi Sveti Nikola donio neku sitnicu u čizmicu na prozoru, zatim bi ih mali Isusek ostavio ispod na Badnjak okićenog bora i na kraju bismo ih išli preuzeti od Djeda Mraza (u mamino ili tatino poduzeće). Taj lik djedice koji daruje djecu je poznat u svim kulturama pod različitim imenima (Santa Claus, Sinterklaas, Ded Moroz) a vizualni identitet po kojem je danas prepoznatljiv dali su mu američki ilustratori početkom dvadesetog stoljeća. Evo što je nama donio (prepoznajete ovu ukrasnu ružicu iz tutorijala u novom e-časopisu do!ts?)



7 comments:

  1. Možda će ovo biti neobičan komentar, ali po tvojim postovima, radovima i uređenju doma s ručno rađenim stvarima, ostavila si mi dojam da spontano odgajaš kćer da bude pažljiva i suosjećajna... često nas djela uče više od riječi i djeluje mi da ono što se radi i izrađuje kod tebe doma pozitivno djeluje na sve ukućane :)

    p.s. nadam se da ćeš fotkice radova za koji su te inspirali tutorijali u do!tsu poslati do!tsicama u slučaju da su ovih dana prezauzete da dolete do njih same ;)

    ReplyDelete
  2. Marija, hvala ti za lijepi komentar. Ponekad se bojim da će joj u današnje vrijeme to samo naštetiti, ali kad sretnem ljude poput tebe ponovo se ohrabrim da nastavim kako mi intuicija govori. :)
    Hvala na ideji, poslat ću im.

    ReplyDelete
  3. Svaki put me zadive klinci koji jedni drugi pomažu, bodre ih i prihvaćaju ih i s njihovim nedostacima. Jedino kad je opravdano dići glas i biti buntovnik je kad je u pitanju nepravda. Sve dok tvoje dijete nije ono koje je nepravdu učinilo i odlučno se ne zauzima za nju (i ne ignorira ju!), intuicija te ne vara :) Oprosti, ali neke dane me ipak pogode clanci po novinama i jedino sto mozemo je jedni druge podupirati...

    ReplyDelete
  4. Joj, grozno, pročitala sam. Na ovima koji su sad mali je da to promijene. Valjda će uspjeti :)

    ReplyDelete
  5. Hoće, hoće, barem neki :) Okrenuh na pozitivu, dashing through the snow... ;)

    ReplyDelete
  6. Hvala ti draga, ovo si divno napravila... :)
    Stavila sam na naš wall, nadam se da je to ok? :)

    ReplyDelete