Dan piknika


 Ako niste znali, sutra je međunarodni dan piknika. Nisam našla informaciju od kada i zašto se obilježava baš 18. lipnja, ali poznato je da se riječ piknik koristila još u 17. stoljeću. Neformalna druženja uz hranu na otvrenom tada su postala popularna kao predah od inače strogih pravila objedovanja.
Bilo kako bilo, dan piknika je dobar izgovor da spakiramo hranu i nađemo se s prijateljima u parku, (a može i nečijem dvorištu ili čak balkonu).
Naravno, za piknik se treba dobro pripremiti i ponijeti prostirku, jastuke, tanjure, pribor za jelo, čaše i salvete te još poneke sitnice koje će vam dobro doći kao na primjer pletena kupola za pokrivanje hrane i mirisna svijeća (za komarce).

1.deka 2.čaša 3.tanjuri od bambusa 4. mirisna svijeća 5. salvete 6. drvena zdjela 7. košara 8. jastuk

Jednako je važno i prikladno se obući.
Za piknik je najbolje obući zvonastu haljinu (ili šos) jer će dok sjedimo na podu savršeno pokriti koljena i pridonjeti udobnosti.
Uz haljinu je najbolje obuti tenisice  (hodanje po travi), starke uz haljinu su već klasika ali meni se sviđaju i ove super šarene za trčanje koje viđam na curama u zadnje vrijeme. Osim toga, ne zaboravite ponjeti traper jaknu ili vestu, šešir i kremu sa zaštitnim faktorom.


1. šešir 2. haljina 3. narukvce 4. torba 5. tenisice 6. Puder sa zaštitnim faktorom

Naravno, treba pripremiti i lijepo zapakirati hranu. Dobra ideja su mi deserti i salate u staklenkama a sendviči se mogu umjesto u foliju zamotati u papir za pečenje. Za ovaj virtualni piknik pripremila sam sljedeća jela (a recepti su sa domaćih blogova koje rado posjećujem): pita od prosa, salata od krumpira, salata od zelja, quiche od špinata, veganski muffini s višnjama.
    
Photo credit: 1, 2, 3.

No comments:

Post a Comment