Ljetna kozmetika

Moram priznati da mi se po ovoj vrućini ništa kreativno ne da raditi iako nekoliko stvari čeka da ih dovršim. Zato sam odlučila posuditi ideju sa nekih "life style" blogova i napraviti post o svojoj ljetnoj kozmetici.
Jako sam osjetljiva na sunce pa pijem beta karoten i koristitm kreme sa zaštitnim fatorom 50 iako se nikad ne sunčam na plaži nego sjedim u hladu.
Nadavno sam otkrila Melvita ulja za lice, super mi odgovara ulje perile. Za tijelo i kosu koristim kokosovo ulje (ovo sam kupila u Bio&Bio i zapravo je jestivo, namjenjeno kuhanju).
Inače ne lakiram nokte ali ove sezone su boje tako dobre da sam počela. Ove mintaste sam kupila u Mueleru za jedanaest kuna, rozi je iz H&Ma, žuti je od lani a zlatni šljokičasti je star deset godina i još je dobar. Imam i narančasti ali sam ga zaboravila slikati.
Umjesto parfema koristim ovu "vodicu" (body splash) iz H&Ma. _Fino miriši po vaniliji.

12 comments:

  1. ovaj essence mintasti i ja imam, kao i još valjda 10 essenceovih :) stalno imam nalakirane nokte i osjećam se golo ako su bez laka. a za čas podignu bilo koju kombinaciju :) ne mažem se ničim preko ljeta jer dobro hvatam boju pa sam crna kao da sam iz Latinske Amerike :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, super je da su u malim bočicama i jeftini, ja bi najradije kupila sve boje:)

      Delete
  2. Boje lakova su jako lijepe, a ova bočica parfema me oborila s nogu, preslatka je! Ja sam nekoliko godina za redom pred ljeto pila po turu beta karoten tabletica, a ove godine sam uzela astaksantin. Iako nemam problema s crvenjenjem, zapravo jednom u životu sam pocrvenila, imam tetku koja je medicinska sestra pa meni i rođacima uvijek tura te dodatke prehrani :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! I ja sam čula da preparati sa astaksantinom još bolje štiti od štetnih djelovanja sunca, iduće godine ga kupujem:)

      Delete
  3. Da, i meni nije volja radit po ovoj vručini, osobito ununtra, stoga kao i ti imam hrpu toga što čeka dovršenje. Od sunca se scakako treba zaštititi i iznutra i izvana. A potamniti, pa čak i izgoriti moguće je i u hladu.
    Zgodni su ti ostali modni detalji :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala:)Da, istina je, meni je hlad dovoljan:)

      Delete
  4. super post
    http://mj-mischmasch.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. zanimvljiv post! nedavno sam baš razmišljala da probam kokosovo ulje za kosu, čula sam da je jako dobro. kada ga nanosiš? poslije pranja kao regenerator ili nekako drugačije?

    ReplyDelete
  6. Koristim ga prije pranja (namažem cijelu kosu, ostavim da djeluje oko sat vremena pa klasično operem) a nakon sušenja stavim mrvicu na vrhove. Možeš probati i kao regenerator:)

    ReplyDelete
  7. hvala! u svakom slučaju ću probati!

    ReplyDelete
  8. godinama sunce, je sve jače i jače, pazim se i trackam skoro stalno, i kad idem negdje pješke obavezno krema, nažalost koža mi je takve pigmentacije, a i prvi put od ove godine i šešir ide samnom skoro svugdje, super na recenziji!!!

    ReplyDelete