Poklon + blog + facebook

Jučer mi je stigao paketić sa poklonom koji sam osvojila na blogu Zondra Art a radi se o unikatnoj ogrlici akademske kiparice Grete Catela. Jako mi se sviđa, a ovdje možete pogledati njene prekrasne radove - kućice, broševe, ogrlice i ostalo.
A sad nešto vezano uz blog: kada sam ga počela pisati, otvorila sam paralelno isti takav na engleskom, za praćenje i komentiranje stranih blogova jer sam znala da se želim povezati i sa stranim kreativcima. No, odavno sam ga zapostavila jer mi je takav način prekompliciran, radije bih da mi je sve na jednom mjestu. Sada bih htjela uvesti malo engleskog na blog i zanima me da li bi vam to smetalo.
Druga stvar vezana je uz Facebook. Iskreno, nisam baš obožavateljica. Otvorila sam ga 2007 i povezala se sa nekoliko stvarnih prijatelja te ga vrlo rijetko koristila. Najveći razlog za to je što sam primjetila da na njemu samo gubim vrijeme na informacije koje me zapravo ne zanimaju. No, prije nekog vremena shvatila sam da je postao neizostavan alat za promociju kreativaca i da ću ga morati početi koristiti. Još jedna stvar koja (za mene) stvara zbrku su profili i stranice. Preko svoje stranice ne mogu se povezati sa onima koji imaju profile, a kako sam već ranije rekla, volim imati sve na istom mjestu pa sam odlučila koristiti i stranicu Lilla Indigo i profil pod svojim imenom. Ako želite, lajkajte ili se javite, svi su dobrodošli:)

17 comments:

  1. Zašto bi nam smetao engleski, samo daj, bit će ti to odlično za blog! :) Ja sam bila lijena za to pa sam samo nabacila opciju sa lijeve strane da google sam prevede moje postove :) A ovo što si spomenula profile i stranice, ja mislim da oba imaju prednosti i nedostatke pa si svatko otvori ono što mu više odgovara.. meni je nekako profil draža opcija za onoga tko pokreće nešto, ali ljudi su možda takvi da će prije kliknuti like nego zatražiti prijateljstvo.. sve u svemu ti imaš oboje pa si pokrila sve segmente :) Pozz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Marinica! Dobra ideja je google translate, možda proba s tim:)

      Delete
  2. bila, vidjela, moja stranica lajkala tvoju, malo brži protok informacija... nisam ni ja baš neki net - virtuoz, ide na sve se navikneš.
    Engleski, ni sama ne znam što bi s engleskim, bi ne bi. Meni ne smeta, svaki dan čitam na engleskom jeziku, ali kad sama pišem, pogotovo ako radim tut, onda volim na hrvatskome pisati jer je toga malo, baš fali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Amalia!
      Možda je dobra ideja pokušati s engleskim, pa ćemo vidjeti:)

      Delete
  3. Baš super da si osvojila nagradu! Čestitke! Što se tiče pisanja na engl. samo daj! A što se tiče facea.. ok je ako si stalno prisutna. Dinamičniji je i brži od bloga. Osobno više volim blogove, ali face se mora imati zbog posla.. Pozdravčić!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Alexandra! I ja više volim blogove, fejs mi nekako ne odgovara ali naviknut ću se:)

      Delete
  4. fejs je postao obavezan. ne moraš tamo puno visiti, ali ako se baviš nečim, danas se podrazumijeva da se to nešto može pronaći na fejsu.

    a što se tiče engleskog, asja piše samo na engleskom, i mene to ne sprečava da čitam njezin blog. to je samo prednost. naravno, budući da imaš i veliku čitalačku publiku iz hrvatske, preporučujem dvojezični blog.

    uh, al ga pametujem danas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Isidora! Zaboravila sam spomenuti da ne znam tako dobro engleski kao npr. Asja pa je to još jedan razlog da se premišljam. Ali probat ću, pa vidjeti:)
      Hvala na podršci!

      Delete
  5. Čestitke! meni engleski nesmeta super pozzz

    ReplyDelete
  6. Čestitam na poklonu :D
    A zašto bi smetalo malo engleskog? Pa ja sam ispočetka svoj blog pisala samo na eng sada sam počela pola-pola i bš je fino. Nekad mi se ne da pa pišem samo na našem ali to je rijetko.
    Ugl slobodno ti ubaci eng ili bilo koji drugi jezik. :)

    ReplyDelete
  7. sta reci, sem/....cestitam na nagradici :)

    ReplyDelete
  8. Predivni radovi, oduševljena sam, hvala na linku!

    ReplyDelete