Rovinj

Jučer sam nakratko posjetila Rovinj i jako mi se svidio. Stari dio grada prepun je divnih motiva za fotkanje (ovaj puta snimila samo par fotki u hodu) a jako mi se svidjela i dugačka, lijepo uređena šetnica uz more.
Nisu mi se svidjeli ugostiteljski objekti sa groznim fotkama čevapa i ostale hrane, užasno dizajnirane reklame koje nagrđuju prekrasne stare zgrade i ružni suveniri kakve sam vidjela i u drugim zemljama. Jedna cijela ulica bila je puna groznog nakita (ista ponuda u svim trgovinama te ulice).
Mislim da ovako lijepo mjesto zaslužuje slatke suvenirnice pune handmade stvarčica, butike sa odjećom hrvatskih dizajnera, galerije slika i lijepo uređene restorane.







23 comments:

  1. Nisam nikad bila u Rovinju, ali ovih par sličica mi se baš sviđa :) Svi ti mali gradovi imaju svoj šarm.

    ReplyDelete
  2. Posjetila sma Rovinj nekoliko puta i istinski sam uživala. To je grad koji ima dušu, grad koji priča svoju povijest... stvoren za fotografiranje, šetnje i istraživanje njegovim skrivenik kutaka i romantičnih, uskih ulica.

    Snimila si odlične fotke i napravila lijep đir po Rovinju, bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, sigurno ću ga opet posjetiti i posvetiti više vremena fotografiranju :)

      Delete
  3. Yes!Totalno si u pravu! Svaki hrvatski turistički gradić ili grad, zaslužuje puunooooo ljepšu ponudu usluga i proizvoda. U posljednje se vrijeme pojavilo mnoštvo zanimljivih handmade proizvođača i prava je šteta da radovi svih njih nisu na policama suvenirnica i shopova ili na stolovima u kafićima ili restoranima. Užasno me rastužuje uvijek ista ponuda, svi dućani kopiraju jedni druge, a svaki bi mogao biti poseban. Ne govorim samo kao proizvođač ,već i kao kupac. Naime, kad god posjetim neko novo mjesto ili grad uvijek sam u potrazi za slatkim i drugačijim dućanima, kafićima, restoranima ili sl... Ideja je bezbroj, turistička smo zemlja, probudite se trgovci i ugostitelji!! p.s. lijepe su ti fotke, pozzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, potpuno se slažem s tobom, nadajmo se da će se to početi mijenjati...

      Delete
  4. Obožavam ovakva starinska vrata,sigurno ti nije bilo lako odlučiti što ćeš fotkati.
    A što se tiče handmade store u gradovima, žalosna je to situacija, evo gledam po Šibeniku, svi imaju isto,ako hoćeš šibenske rukotvorine odi na etsy. Možda ako bi uspjeli proizvoditi u kontejnerskim količinama i prodavati po 1$ po komadu, možda bi nas se netko sjetio? :)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam bila dugo godina u Šibeniku ali mogu si zamisliti. Šteta što to tako ide :(

      Delete
  5. oću opet u rovinj da ga malo više istražim. a tako ti je kod nas - prodaju ono što se traži. budimo iskreni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad sam fotkala vrata sjetila sam se tebe i pomislila kako bi ih ti lijepo snimila:)

      Delete
    2. ti si ih sasvim dobro snimila. a ja bih ušla unutra kakva sam. :)

      Delete
  6. moram priznati da mi je Istra potpuna nepoznanica.. bila sam jednom u Vrsaru i sjećam se da je bio predivan..male uske uličice, starinske kuće...
    A primjera loše suvenirske ponude ima svagdje, samo npr pogledaj Makarsku... očajno, ima predivnu šetnicu uz more, a nakinđure je sa kineskim štandovima...

    P3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, bila sam u Makarskoj prije par godina. Jedino što mi se svidjelo od ponude bio je štandić na kojem su neke cure prodavale handade torbice.
      Baš me zanima postoji li još to:)

      Delete
  7. Super su slikice, posebno ova pink vrata. A čuj više se isplati dofurati iz Kine đinđe pa čak i suvenire - kao orginalni hrvatski proizvod a sve made in China. Žalosno.

    ReplyDelete
  8. aaaaaaaaaaah, prekrasne fotke. Ja sam bila u Rovinju u vrijeme kad sam bila premlada za cijeniti ovakve detalje. Obožavam prekrasne fotke, ali bih si vjerojatno trebala dati vremena i truda malo više proučiti "tips & tricks" o izradi fotka da bi i moje fotke bile reprezentativnije.
    Hvala ti na ovom užitku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala:) Ja sam snimila fotke običnim "idiotom", Rovinj je baš jako fotogeničan :)

      Delete
  9. Fotkice su baš lijepe! Bila sam u Istri i jako mi se sviđa,a posebno njena unutrašnjost. Na žalost u Rovinju sam bila samo na kratko pa ga nisam stigla obići, ali nadam se da hoću drugom prilikom.
    Što se tiče dućana i restorana potpuno se slažem s tobom, ali na žalost većinom je sve stvar brze zarade na bilo koji način, što rezultira nabavom jeftine kineske robe i pečenjem čevapa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala:)Ja bih voljela obići i unutrašnjost:)

      Delete
  10. Prelijepe fotkice,zaista ovo je gradić sa dušom,jako mi se sviđaju tvoja razmišljanja i potpuno se slažem da bi trebalo zaista poraditi na kvalitetnoj ponudi sadržaja koju nude dućani i ostalo:)

    ReplyDelete
  11. Proslo je puno godina kako sam zadnji put bila u Rovinju ali ostao mi je u jako ljepom sjecanju! Preljep je!

    ReplyDelete
  12. Prelepo. Sve su slike lepe, a zadnja je savrsena. Da li zbog mora, ili cveta, ili sve zajedno...ali savrsena je. Pozz

    ReplyDelete