Vjenčić od kuglica

Već neko vrijeme gledam na internetu vjenčiće od kuglica i divim im se, a kad sam pronašla nekoliko tutorijala i shvatila kako ih je jednostavno napraviti, odlučila sam i sama pokušati. Dakle, radi se od malih kuglica raznih veličina i malo deblje žice (u tutorijalima su koristili žičanu vješalicu) od koje se formira kružnica. Kuglice se jednostavno nanižu na žicu i formira se vjenčić tako da se male kuglice nižu između velikih da popune praznine. Mjesto gdje je spojena žica prekrije se mašnom (nisam) i to je to.
Na žalost, nije ispao dobro na fotkama, u stvarnosti izgleda bolje i svjetlije. Idealan bi bio od bijelih i srebrnih kuglica (moja ovosezonska paleta) ali nisam imala bijele pa su poslužile tirkizne.


3 comments:

  1. Prekrasan je vjenčić.. mislim da su ove tirkizne kuglice super slažu sa srebrnima :)

    ReplyDelete
  2. Genijalno izvedeno, baš me ugodno iznenadilo da je vjenčić za stol, a ne za vrata :D Zadnjih godina se i ja oduševljavam kad ugledam te vjenčiće od kuglica, ali nisam dosad odvojila dovoljno starih kuglica na kupu ili izdvojila za neki set na sniženjima kad budu bagatela (još danas neću preboliti jedan set zelenih kuglica u različitim nijansama koji je bio bezobrazno snižen, a meni tad nije sinulo da bi od njih mogla složiti vjenčić i da ne moraju na bor :P). Ove tirkizno-plave kuglice su dale vjenčiću malo zimske živosti ;)

    ReplyDelete
  3. Marinica: hvala!
    Marija: uskoro budu opet sniženja :)

    ReplyDelete