Inspiracija: Koreja

U petak sam bila u Lisinskom na koncertu korejskih umjetnika uz pratnju Simfonijskog orkestra HRTa. Najprije je Simfonijski orkestar izveo Fantaziju Arirang, skladbu Sungwan Choia na temu poznate narodne pjesme, zatim su nastupili korejski umjetnici na tradicionalnim instrumentima. Bilo je jako lijepo. To me je podsjetilo da sam još prošle godine planirala post inspiriran hanbokom, tradicionalnom korejskom odjećom. Hanbok se sastoji od bogatog donjeg dijela, kratke "jaknice" i unutarnjeg dijela (koji tradicionalno ima sedam slojeva ali danas je dovoljno nositi samo jedan) te odgovarajućih dodataka kao što su ukrasi za kosu, cipele i nakit. Karakteriziraju ga čiste linije i jarke boje a nosi se i danas u raznim svečanim prilikama. Tradicionalni hanbok izgleda ovako a na slikama koje sam izabrala su interpretacije na tu temu iz raznih izdanja korejskog Voguea. Dok sam tražila slike naišla sam na super simpatični blog amerikanke Elle na kojem možete naći zanimljivosti iz njenog života u Seoulu, a najbolji mi je video o njenim zarukama sa simpatičnim ilustratorom Naruom.




Image credit (via Cute in Korea): 1. Vogue Korea, Photography Gun-Ho Lee, 2. Vogue Korea, February 2011, Photography Lee Gun Ho, 3. Vogue Korea, May 2009, Photography Kim Kyung Soo, 4. Vogue Korea

11 comments:

  1. pregenijalno! Inače, Arirang je bila prva pjesmica koju sam prvu na školskoj produkciji u muzičkoj školi odsvirala na flauti! Imala sam 9 godina :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je baš lijepa u svim mogućim izvedbama, sigurno bi mi se svidjela i na tvojoj flauti:)

      Delete
  2. prekrasne boje i krojevi! ja sam oduševljena!

    ReplyDelete